Om gezond te leven, volstaat het om niet te roken, weinig alcohol te drinken en genoeg te bewegen. Bewegen, dus niet per se sporten. Sport heeft een prestatiegericht imago gekregen, maar presteren is niet waar Mindful Run/Walk om draait. Bij ons gaat het erom op een gezonde en structurele manier in beweging te zijn en je hoofd vrij te maken van die eeuwige to-dolijstjes. Me-time heet dat! Het moment waarop je stopt met moeten en begint met mogen.

Tijdens een Mindful Run/Walk schaaf je op een ongedwongen manier je loop- en wandeltechniek bij, terwijl je al je zintuigen goed de kost geeft. Laat ze verwennen door al wat de natuur te bieden heeft: van een prachtig bloemenveld tot een verfrissende regenbui. Bij Mindful Run/Walk leer je immers van alles te genieten en je zal merken: geluk is overal! Doelen of standaarden leggen we ons tijdens onze tocht niet op. Het wandelen/lopen combineren we namelijk met oefeningen rond ademhaling, focus en ontspanning, afgewisseld met looptechnische tips en tricks. Dat maakt de reis dus belangrijker dan de bestemming.

Wat is de bestemming eigenlijk?

  • Je hoofd op dezelfde plaats als je lichaam brengen – namelijk hier en nu, waardoor energie vrijkomt.
  • Een juiste ademhalingstechniek leren gebruiken.
  • Je geest tot rust brengen en je lijf in vorm.
  • De focus verleggen van ‘moeten’ en ‘afzien’ naar ‘mogen’ en ‘genieten’.
  • Op een gezonde, ongedwongen en laagdrempelige manier bewegen en op het einde van de rit nog energie over hebben.
  • Als beginnende of geoefende sporter (weer) leren genieten, grenzen respecteren en loslaten met als motto: plezier boven prestatie.
  • In- en ontspanning op een plezante manier laten samenvallen.
  • Bewust bewegen in groep zonder vooropgestelde prestatiedoelen.

Mindful bewegen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat overblijft.

Iedereen kan hieraan meedoen, want alles gebeurt op je eigen tempo en binnen de eigen grenzen. Een sportief lichaam is dus geen vereiste, enkel een gezonde dosis goesting! Geef jezelf dus 5 x 1,5u me-time cadeau en schrijf je in voor de Mindful Run/Walk-cursus. Nadien kan je de technieken perfect integreren in je werk, sport en/of privéleven. Daarnaast krijg je terugbetaling van je ziekenfonds: 10 tot 25 euro bij deelname aan de 5-weekse cursus.