Mindful Day

Samen met mijn zus, Grete Flies, organiseer ik ook Mindful Days. Grete is namelijk yogadocent. En samen zorgen wij voor een dag met zon in je hoofd en licht in je lijf! Klik hier voor meer informatie!

Mindful Day?

De overgang van winter naar zomertijd en omgekeerd durft je biologische klok al eens in de war brengen. Wetenschappelijk onderzoek beweert zelfs dat je er moe en depressief van kan worden. Ook bij een Corona- of andere crisis kan je uit balans geraken. Zoiets brengt immers vragen, angst en onzekerheid met zich mee op vlak van algemene gezondheid, werkgelegenheid en sociale interacties. Daarnaast is de opgelegde ratrace van onze Westerse samenleving voor velen al een hele opgave om elke dag te trotseren. Kortom, er zijn grote en kleine uitdagingen genoeg in het leven, waaraan je graag eens wil ontsnappen.

Of misschien vind je het gewoon wel fijn om bewust dichtbij jezelf te blijven. Veel mensen integreren mindfulness al in hun dagelijks leven en delen de heilzame effecten graag met anderen. Of wie weet ben je op zoek naar manieren om meer bewustzijn te brengen in je denken, voelen en doen. Je geniet namelijk van het rustgevende gevoel van balans, stabiliteit en (zelf)vertrouwen.

Dan is de Mindful Day iets voor jou! We brengen zon in ons hoofd en licht in ons lijf door middel van een verkwikkende sessie Hatha yoga, een lichte brunch en een verhelderende kennismaking met Mindful Run/Walk. Na deze verfrissende voormiddag ben je helemaal klaar voor de rest van je leven!


Hatha yoga?

Zoals je hier al kon lezen, is Hatha de oeryoga, de moeder der yogastijlen. Zonder veel franjes leer je van Grete de pure yogahoudingen, zoals de ‘strijders’, maan- en zonnegroeten, voor- en achterwaartse strekkingen … Concentratie en ademhaling helpen je om dieper in deze poses te gaan. Het doel van Hatha? Meer stabiliteit en soepelheid verwerven in je doen (lichaam), denken (geest) en voelen (ziel), zodat energie vrij kan stromen. Evenwicht is hier het codewoord: je balanceert op de uitdagende koord tussen actie en ontspanning, kracht en flexibiliteit, dynamiek en bewustzijn. (Meer informatie over Gretes yogalessen vind je hier.)


Mindful Run/Walk?

Is dat weer zoiets zweverigs? Allesbehalve! Mindful Run/Walk gebeurt met beide voetjes in de natuur en je hoofd … ook! Het gaat erom op een gezonde en structurele manier in beweging te zijn en je hoofd vrij te maken van die eeuwige to-dolijstjes. Me-time heet dat! Het moment waarop je stopt met moeten en begint met mogen. Doelen leggen we ons tijdens onze tocht niet op. Ieder wandelt/loopt op zijn eigen tempo en ik combineer dit nog met oefeningen rond ademhaling, focus en ontspanning, afgewisseld met looptechnische tips en tricks. Dat maakt de reis belangrijker dan de bestemming! (Meer informatie over mijn cursussen vind je hier.)


Brunch/lunch

Voor de lichte brunch/lunch werken we samen met partners die mindfulness doortrekken naar bewust eten. Want ook voeding heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Als je weet wat je eet en bewust kiest voor kwaliteitsproducten die je energie geven, kan je de wereld aan!


Openbaar

Grete en ik – ook bekend als ‘de zusjes Flies’ – organiseren zelf openbare Mindful Days, die voor iedereen toegankelijk zijn. De volgende Mindful Day staat nog niet gepland. Interesse? Laat het me weten of stuur een mailtje naar mindfuldaybornem@gmail.com. Benieuwd wat vorige deelnemers ervan vonden? Hun feedback lees je hier.