PowerWalk

PowerWalken is trending en wordt ook wel het nieuwe hardlopen genoemd. Wat is PowerWalken? Een intensieve manier van bewegen, waarbij je in een stevig tempo doorwandelt en je armen intensief meebeweegt. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Het wandelen wissel je af met krachtoefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Met PowerWalken hou je altijd één voet aan de grond, waardoor het minder belastend is voor je gewrichten. De krachtsoefeningen doe je naar eigen kunnen en worden aangepast indien je ergens klachten of letsels hebt. Iedereen kan het dus doen!

En juist in deze tijd van corona is het belangrijk om gezond en fit te blijven, lichamelijk en mentaal. Mensen gaan er minder op uit en bewegen daarom misschien minder. Dan is het fijn om toch actief te kunnen blijven bij een club, zoals de PowerWalk-club Nederland waarbij ik ook aangesloten ben. De PowerWalk-club besteedt veel aandacht aan de richtlijnen van instanties als het Vlaams Instituut Gezond Leven Vigez, de FOD Volksgezondheid en … Als trainer opgeleid bij de PowerWalk-club zorg ik ervoor dat jij op veilige afstand van andere deelnemers kan meedoen aan de les. Jouw en mijn gezondheid zijn immers superbelangrijk. Daarom doe ik er alles aan om mooie lessen te verzorgen die ook nog eens volledig coronaproof zijn. Je kan dus veilig aansluiten!

Programma

  • Warming-Up 
  • PowerWalk
  • Krachtoefeningen (of balans- en mobiliteitsoefeningen)
  • PowerWalk
  • Cooling Down

Bron: https://www.powerwalkclub.nl

 

Vanaf 1 april worden er lessen PowerWalk gegeven in Bornem en in Puurs. Volgens de huidige coronamaatregelen (update 9-6-2021) mogen we buiten sporten met meer dan 10 personen. Om het overzichtelijk te houden, kunnen er maximaal 12 sporters deelnemen en inschrijven is dan ook noodzakelijk. Klik op de knop of de kalender en kies de juiste dag en het gewenste uur.
Les 1: elke donderdagavond van 19u30 tot 20u30 in recreatiedomein Breeven in Bornem (verzamelen aan de ingang van het sportcentrum/zwembad).  
Les 2: elke zondagvoormiddag van 10u30 tot 11u30 in het landschapspark Fort Liezele (verzamelen aan de fietsenstalling ter hoogte van BrooX).
 
Prijzen:
Een proefles kost 5 euro.
Een losse les kost 8 euro.
Een 10-beurtenkaart kost 70 euro (6 maanden geldig).
Betalen kan ter plaatse (cash, Bancontact-app of Payconiq) of via overschrijving.