Over mij

Ik ben Elke Flies (°1980), partner van Kris en mama van Jits en Mies.

In 2003 studeerde ik af als kinesitherapeut. Ondanks het besef dat bewegen noodzakelijk is, verdween dat toch naar de achtergrond. Mijn job, mijn sociale leven en later ook mijn huishouden en de zorg voor mijn twee schatten van dochters slorpten al mijn tijd op (of beter… ik liet toe dat ze dat deden). 

Enkel ’s avonds laat was er tijd om te gaan sporten, maar eerlijk… mijn luie zetel lonkte dan toch harder dan mijn loopschoenen.


Met vallen en opstaan ontdekte ik terug de weldaad van bewegen, al bleef het nog steeds een “moetje” op mijn to-do lijst. 

Elke Flies


Gaandeweg leerde ik weer voor mezelf te zorgen. We hebben maar één lichaam en dus moeten we daar zorg voor dragen. Door te bewegen, door genoeg te slapen en door gezond te eten. Ik hervond mijn passie voor het menselijk lichaam én die voor mijn eigen lichaam!

Als eerste volgde ik de opleiding tot Instructeur Mindful Run & Mindful Walk bij Hannes Geyskens en Myriam Demas van Mindful Run België®. De cursus Mindful Run heeft me weer leren genieten van bewegen. Deze sleutel voor een actief leven wil ik graag met je delen. Ik wil je graag helpen om met die sleutel nieuwe deuren te openen, deuren naar een gezond leven, naar plezier in bewegen, naar rust in je hoofd. Daarnaast wil ik opnieuw je ogen openen om de pracht van de natuur in Bornem en Puurs-Sint-Amands weer te ontdekken.

Aansluitend volgde ik de opleiding tot Mindful Run Wandelcoach. Deze één-op-één-coaching volgt de filosofie van Mindful Run. De natuur is ons kantoor waar we allerlei technieken toepassen om het probleem van de coachee aan te pakken.

In april 2021 volgde ik de opleiding tot trainer van de PowerWalk Club®. In een les PowerWalk wisselen we stukken stevig doorwandelen af met core stability oefeningen. We zijn buiten en doen de oefeningen met behulp van banken, tafels, stenen, bomen of iets anders dat op ons pad komt. Uiteraard mag de fun factor niet ontbreken.

En in juni 2022 beëindigde ik een driejarige opleiding tot gezondheidscoach. Allereerst heb ik daar zelf nog heel veel uit geleerd. Daarnaast kan ik mijn coachees nu op meerdere vlakken begeleiden naar een gezonder leven. Want mensen helpen… dat blijft een natuurlijke reflex. Samen brengen we lichaam en geest in beweging.