Over mij

Mijn collega vroeg me of ik me beter voelde en ik barstte in huilen uit.
De vorige dag was ik afwezig geweest door ziekte. Ik voelde me niet lekker. Al heel lang niet. Ik had het gevoel vast te zitten in een keurslijf van mijn to-do-lijstjes, mijn job, mijn huishouden, mijn sociale leven, mijn engagementen en de zorg voor mijn 2 lieve dochters. Ik moest (van mezelf) zoveel balletjes in de lucht houden. Tot ’s avonds laat was ik bezig met opruimen, organiseren, boekentassen klaarzetten, boterhammen smeren, wasjes wassen en ophangen, strijken, verbeterwerk, …
Mijn hoofd stond nooit stil en ik was altijd bezig met zorgen voor anderen. En toch was ik absoluut niet de mama die ik wilde zijn! En nu kwam het eruit. Ik kon simpelweg niet meer verder. Ik kon niet stoppen met huilen. M’n batterij was helemaal leeg. 

Ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen en zet bepaalde dingen voor mezelf met stip op 1. Daardoor heb ik meer energie en kan ik ook beter voor anderen zorgen. Ik heb maar één lichaam en daar draag ik nu beter zorg voor door heel bewust te sporten en met voeding en slaap bezig te zijn. Ook op jobgebied heb ik stappen gezet. Daardoor leef ik nu iedere dag mijn droom door anderen te begeleiden om sterker te worden en gezonde keuzes te maken….. Ik heb nog steeds een druk gezinsleven met 2 dochters, maar hou nu tijd en energie over. Ik kies heel bewust om leuke dingen te doen met vrienden en familie. Ik geniet oprecht van de kleine dingen zoals een zonsopgang, een roofvogel of een ree in de tuin, een regenboog, een fijn berichtje, het eerste kopje koffie van de dag …. En… ik ben de mama die ik wil zijn. Dit werd bevestigd door mijn dochters, die zeiden dat ik nu een veel leukere mama ben…. 🙂

Ik wil – met de inzichten die ik opdeed door mijn eigen pad te bewandelen – mensen nieuwe dingen laten ervaren en hen laten voelen dat het anders kan en hoe ze dat kunnen doen. Lichaam en geest zijn één geheel. Het ene heeft grote invloed op het andere. Vanuit een holistische benadering en zonder het wetenschappelijke helemaal uit het oog te verliezen, wil ik mensen begeleiden om sterker te worden en gezonde keuzes te maken, zodat ze kunnen genieten van een gezond leven met minder stress en meer energie. Ik loop dan ook over van enthousiasme om – letterlijk en figuurlijk – met mensen op pad te gaan!

Een jachtig leven met veel moetjes en een hoofd vol dingen die je niet mag vergeten… eisen hun tol. Dat hou je niet vol. Je vergeet toch vaak iets en daardoor word je boos op jezelf. Door die stress, vergeet je nog vaker iets en maak je kleine foutjes, waardoor je nog strenger wordt voor jezelf. En zo kom je in een neerwaartse spiraal terecht.

Ook jij kan die spiraal doorbreken en daarbij wil ik je helpen. Samen onderzoeken we de cirkel van streng zijn voor jezelf, van de gedachte dat je faalt, dat anderen het wel kunnen en jij niet en dat het leven zo moeilijk is zonder dat er iets is om van te genieten, van het idee dat al die balletjes in de lucht houden toch zo’n onmogelijke opdracht is.

Dit ben ik!

Lazy Sunday

In de week sta ik vaak vroeg op om te lopen (want de rest van de dag komt het er niet meer van), maar ik kan ook heeeeeel erg genieten van een lazy Sunday en lang uitslapen.

Hmmmmmmmm!

Ik eet graag pasta en ben een grote zoetebek! Ook voor een gin&tonic ben ik vaak te vinden.

Green, green grass of home

Ik ben zo ongelooflijk blij dat ik niet in een stad woon en gewoon maar mijn deur moet uitstappen om in de volle natuur te zijn.

Kan ik dat wel?

Ik ben groot en straal veel zelfvertrouwen uit. Maar diep van binnen is er soms ook een onzeker stemmetje.

Het is mijn missie en mijn hartenwens om mensen te helpen, om iets extra voor hen te betekenen door hen vooruit te helpen en los te komen van een probleem. 

Mijn diploma’s en getuigschriften:

  • Kinesitherapie (2003)
  • Pedagogische bekwaamheid – leraar (2010)
  • Mindful Run en Mindful Walk Instructeur (2019)
  • Wandelcoach volgens de Mindful Run methode (2020)
  • Trainer van de PowerWalk Club (2021)
  • Gezondheidscoach (2022)
  • Hartcoherentiecoach (2022)Met vallen en opstaan ontdekte ik terug de weldaad van bewegen, al bleef het nog steeds een “moetje” op mijn to-do lijst. 

Elke Flies